Beequip home
Bereken je lease
Blog

Vergroening

Wegtransport

28 Maart 2024

SEBA: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's

seba subsidie

SEBA staat voor Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's, en 2024 is het laatste jaar waarin je deze subsidie kan aanvragen. De subsidie is bedoeld voor ondernemers en non-profitorganisaties die een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto willen aanschaffen of leasen.

Voor welk soort materieel geldt de subsidie?

Deze subsidie kan worden aangevraagd bij de aanschaf van een nieuwe, volledig emmisieloze bedrijfsauto. Dit zijn bedrijfsauto’s die alleen rijden door een elektromotor en vallen onder de voertuigclassificaties N1 of N2. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto’s zijn.

Wat houdt de regeling in?

De subsidie is goed voor een percentage van de aankoopprijs, met een maximum van €5.000 voor iedere bedrijfsauto. Het totale subsidiebudget voor 2024 is nog niet bekend. Als er meer bekend is, melden we het op deze pagina.

Subsidiepercentage:

  • voor grote ondernemingen 7% van de aankoopprijs;
  • voor middelgrote ondernemingen 10% van de aankoopprijs;
  • voor kleine ondernemingen 12% van de aankoopprijs.

Om te weten of uw organisatie groot, middelgroot of klein is, kunt u de mkb-toets gebruiken.

Hoe vraag ik het aan?

Naar verwachting opent de SEBA niet eerder dan halverwege april 2024. Als er meer bekend is, melden we het op deze pagina. De aanvraag dient te worden gedaan voor datum van de aankoop. Je kunt de aanvraag indienen via de website van de RVO.

Hoe werkt het in combinatie met leasen?

Ook bij SEBA is het mogelijk het voertuig te leasen. Bij financial lease kun je zelf de subsidie aanvragen, bij operational lease vraagt de leasemaatschappij de subsidie aan.

Nog vragen?

Wij helpen je ook graag verder met vragen omtrent een subsidie in combinatie met lease. Neem vrijblijvend contact op met een van onze equipment experts en bekijk samen wat er mogelijk is.

Bij Beequip steunen we ondernemers in de transitie naar duurzaam materieel. De mogelijkheden voor jouw bedrijf ontdekken? Lees hier meer: groen equipment leasen.

Roderik van de Graaf

Lease Officer

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring